Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Élménybeszámoló - Budapesti Planetárium

                           

                                A  P L A N E T Á R I U M

 

Ha egy szép nyári éjszakán feltekintünk a csillagos égboltra, elgondolkodhatunk azon, milyen távoliak is a csillagok, hogy keletkezhettek, miből vannak, meddig élhetnek, s milyen titkokat rejtegethetnek.

Az emberiség csillagászati megfigyelései évezredeken át segítették fejlődni gondolkodásunkat, kultúránkat.

Míg elődeinknek sokszor hónapokig, sőt akár évekig is kellett hajózniuk ahhoz, hogy láthassák távoli tájak, a déli égbolt csillagait - ma már a planetáriumok segítségével percek alatt végigutazhatunk az egész Földön.

Az első planetárium 1923-ban létesült Németországban, majd egyre több helyen épültek további planetáriumok a Föld különböző országaiban. A magyarországi nagyplanetárium 1977-ben nyitotta meg kapuit a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat intézményeként Budapesten a Népligetben. Érdekes, látványos programjaival azóta szolgálja a hazai természettudományos ismeretterjesztést.

A Planetáriumban az idő kerekét is visszaforgathatjuk - elgyönyörködhetünk a Betlehem felett ragyogó égboltban úgy, ahogy azt a bibliai királyok is láthatták a "betlehemi csillaggal" együtt több mint kétezer évvel ezelőtt.

Ebben az élményben lehet részünk a Planetárium "Betlehemi csillag" című műsorának megtekintésekor 2015. december 14,-én hétfőn 13-órakor.

A műsor és a csillagászati kiállítás együttes belépődíja 1.100,-Ft.

Befizetés novemberben a klubokban és a tornász csoportokban.

 

 

                                 Hajnal Irén idegenvezető                                                                                 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.